top of page
CordaeLysis_bewerkt.jpg

CORDAE LYSIS

affiche jpeg.jpg
calm body of water during sunset_edited.jpg

CONCERTEN

Cordae Lysis Producties

Mozart alla mambo flyer.jpg

Mozart alla Mambo

Zondag 24 maart 2024   17u

Capitole Gent

Cordae Lysis brengt een kleurrijk concert in symfonische bezetting met koren, solisten en dansers.

 

Geïnspireerd door Sarah Willis, hoornist van de Berliner Philarmoniker, maken we er een wervelend spektakel van, met Latijns-Amerikaanse muziek verweven om het Rondo uit het 3de hoornconcerto van Mozart. Solist op hoorn is Anthony Devriendt, eerste solist bij het Belgian National Orchestra.

De Swingende mambo's en andere Zuid-Amerikaanse ritmes worden afgewisseld met enkele intieme momenten waarop de tango zal worden gedanst.

 

Cordae Lysis wordt voor de gelegenheid uitgebouwd tot een heus symfonieorkest in samenwerking met de strijkers van Stringendo en een hele poule aan professionele en amateurmuzikanten, blazers en slagwerker. Voor de apotheose komen daar de wereldkoren Kwimba, Karibu en El Mundo Lo en het kinderkoor van de Academie voor Podiumkunsten Gent bij.

Lara wijkt uit

LEID UND LIEBE

flyer lara wijkt uit vr website.jpg
aubade concert.jpg

Aubade, concert bij zonsopgang in het groene Drongen, in de weide aan de Luchterenkerkweg te Drongen.

Sofie Degrande, sopraan en Herwig Deweerdt, stem, verlenen dit keer hun medewerking. 


Na eerder succes van een Aubadeconcert, tasten we opnieuw de grenzen af van licht en donker, dag en nacht, rustig en opzwepend, in muziek en natuur.

Na het concert trakteren we u op een koffie, thee, sap en ontbijtkoek.


Wie er de vorige keer bij was getuigt: een onvergetelijke ervaring!

AUBADE CONCERT

Stadscomponiste Lara Rosseel speelt in samenwerking met Cordae Lysis en de Drongens-Turkse violist Eray Atesli een boeiende mix van klassiek, jazz en Arabische muziek

Zondag 1 oktober 2023 om 11u

Zondag 3 september 2023 om 6u30

Kerstnachtconcerto Corelli afb.JPG

Drongen:       Zaterdag 22 april 2023 - 20u
Gentbrugge:     Zondag 23 april 2023 - 17u

Meer informatie

KERSTCONCERT

Samen met sopraan Ann De Winter verzorgt Cordae Lysis dit concert voor Lionsclub Latem
Zaterdag 17 december  2022 19u St Martinuskerk St Martens Latem

Meer informatie
affiche Liebe april 2023_page-0001.jpg

Tickets via cordaeLysis.eventgoose.com

Sweet serenade wix2.jpg

SWEET SERENADE

Tickets via cordaelysis.eventgoose.com

Meer informatie
affiche CL Wix.jpg

IDYLL-LYS

geen tickets meer beschikbaar

Meer informatie
affiche from cello with love voorontwerp eva 11 juli.png

FROM CELLO WITH LOVE

geen tickets meer beschikbaar

Meer informatie
15_12 Strings 4 life.png
Affiche Lenteconcert Willemsfonds Melle (1).png

PLINK PLANK PLUNK

geen tickets meer beschikbaar

Meer informatie

WIE ZIJN WIJ

In dit dynamisch strijkersensemble delen enkele enthousiaste professionelen graag hun ervaring met gedreven amateurs. Uit Gent en omgeving, Kortrijk, Brugge,… vinden ze wekelijks hun weg naar de Oude Abdij van Drongen die het inspirerende kader vormt voor de repetities.

instrumenten.jpg

ONZE GESCHIEDENIS

Het orkest zag het levenslicht in 2006 en speelde sindsdien al tientallen concerten over gans Vlaanderen, waarin het naast gekende ‘strijkerklassiekers’ graag het publiek verrast met originele pareltjes voor strijkers. Zo brachten ze de première voor Europa van ‘Fuga y misterio’ van Astor Piazzolla in een bewerking voor strijkers. In het bijzonder bracht Cordae Lysis voor haar tiende verjaardag een opvoering in de Handelsbeurs te Gent met live dans, voor haar vijftiende verjaardag een dubbelconcert met harp en 'Cordae Lysis kids': onze toekomst verzekerd!

 

Onder de deskundige leiding van stichtster en violiste Ann Pareyn groeide deze groep uit tot een gerespecteerd strijkorkest dat gevraagd wordt op verschillende concertpodia, ook ter begeleiding van gerenommeerde koren en solisten of voor de opluistering van evenementen.

 

Naast talrijke concerten in eigen beheer, werd Cordae Lysis uitgenodigd door:

 

Festival van Vlaanderen Gent (Odegand) om onder de Gentse Stadshal een soloconcert te spelen, Cultuurplatform Drongen, Davidsfonds Zillebeke, koor Vivace Evergem, Siddharta vzw Leuven, Gezinsbond Drongen, Oude Abdij Drongen, Okra Baarle, Privéfeest kasteel in Spa, koor à la limite Munte, koor Cum Splendore St Amandsberg en Borgerhout, Stoepeconcerten Ertvelde, huisconcert Merelbeke, Karmel Gent, Kitanda Brugge, St Gregoriuskoor Izegem, ElewijtBachkoor Mechelen, Odegand Gent, dubbelconcert met Da Capo Gent, Kleurfabriek Drongen, aperitiefconcert Kermis Drongen, koor Cantabile Gent, Handelsbeurs Gent voor 10-jarig Jubileum, koor El Mundo Lo Lovendegem, The Order of the Fleur de Lys Belgium, Davidsfonds Wambeek te Ternat, koren Sursum Corda en H Familiekoor Izegem en Gullegem, Pameleconcerten Oudenaarde, Annchanté St Martens Latem, Cultuurplatform Drongen, St Sebastiaansgilde Gent, Vlamo Vlaanderen.

ANN PAREYN

Oprichter & dirigent

ann.png

Na de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven behaalde Ann aan dezelfde instelling de Laureaatsdiploma’s voor viool, kamermuziek en muziekgeschiedenis. Gedurende een tiental jaar musiceerde ze als vast lid in Symfonieorkest Vlaanderen, Chapelle de Lorraine, salonorkest Panache. Ondertussen gaf ze viool- en kamermuziekles aan de Academies voor Muziek, Woord en Dans te Ieper, Veurne en Gent.

 

Ze verzorgde als freelance violiste optredens in zeer diverse bezettingen: symfonisch orkest, strijkkwartet, duo viool-piano en viool-orgel, theatervoorstellingen, promsconcerten, opera, kamerorkest.

 

In 2006 richtte Ann het Drongens Kamerorkest “Cordae Lysis” op, waarmee ze in 2016 op voorstel van de Handelsbeurs te Gent op die locatie een schitterend tienjarig jubileumconcert verzorgde met live dans. Cordae Lysis is in die jaren uitgegroeid tot een  gerespecteerd semiprofessioneel kamerorkest dat samenwerkte met verscheidene Vlaamse topsolisten en topkoren. In 2013 werden ze uitgenodigd om ter gelegenheid van het Festival van Vlaanderen Gent Odegand onder de Gentse Stadshal een soloconcert te verzorgen.

 

In juni 2013 behaalde Ann aan het Lemmensinstituut te Leuven het diploma Master in de Muziek met grote onderscheiding. Ze werkte onder meer met dirigenten als Paul Dombrecht, Patrick Peire, Robert Groslot, de Japanse Seikyo Kim, de Amerikanen Justin Freer en John Mauceri, de Italianen Umberto Benedetti Michelangeli en  Ennio Morricone, …Haar ervaring met deze zeer diverse dirigenten inspireerde haar om meer en meer zelf de dirigeerstok ter hand te nemen. Ze volgde masterclasses directie bij Ivan Meylemans, Edmond Saveniers en Dirk Vermeulen.

 

In juni 2017 werd Ann geselecteerd als chef-dirigent bij het nieuwe symfonisch orkest Musamis, een zeer gedreven groep amateur- en beroepsmuzikanten uit Kortrijk. (www.musamis.be)

Begin 2018 richtte ze het professionele Spumanti, bruisend kamerorkest op. Na de première in de Opera te Gent waren publiek en alle musici het erover eens: hier zit pit in! (www.spumantikamerorkest.com)

Intussen realiseerde Ann verschillende producties zoals Napoleon Ongehoord dat voor duizenden mensen over gans Vlaanderen werd gespeeld, Zonnekoning Ongezien waarvoor ze de steun kreeg van KLARA, 700 jaar St Sebastiaansgilde Gent, Aubadeconcerten bij zonsopgang die telkens veel bijval kennen, en  binnenkort

Mozart y mambo.

 

Zelf viool spelen en dirigeren: het blijven twee grote, elkaar inspirerende passies van Ann, waarbij ze steeds vooropstelt haar musiceervreugde met het publiek te delen.

 

www.annpareyn.com

Bedankt voor de inzending!

contactformulier.jpg
bottom of page